top of page

O WAT Montenegru

"Formirani smo da bi pomogli mladim ljudima da vide i upoznaju najljepse u Americi!"

WAT program je program medjunarodne kulturne razmene - Exchange Visitor Program. Na ovom programu svake godine ucestvuje vise od sto hiljada studenata iz citavog sveta. U Crnoj Gori i regionu, ovo je najpopularniji program medju studentima. 


​WAT programom student stice pravo privremeno zaposlenog radnika po zakonima USA. Znaci, ljeto provede u USA, upozna kulturu, usavrsi jezik, malo proputuje, a da ga to iskustvo ili nista ne kosta ili malo kosta - novac zaradjuje radeci studentske sezonske poslove! Na ovaj nacin vam se pruza prilika da finansirate svoj boravak u USA i da na taj nacin bolje upoznate americku kulturu, obicaje, nacin zivota, steknete nova prijateljstva i usavrsite engleski jezik.

Nasa filozofija

Vrhunski moralni sklop i  mentorski mentalitet cine nas specijalnim na Crnogorskom nebu. Iskljucivo radimo u interesu nasih klijenata, obezbedjujemo im najdopadnije poslove i ocekujemo od njijh odgovorno ponasanje na poslu i van njega..

/  KLJUCNE VRIJEDNOSTI

01

Opste smo poznati kao NVO sa 0% tolerancije prema diskriminaciji. Kod nas svi studenti imaju iste sanse, bez obzira na pol, religijska uvjerenja, boju koze, seksualno opredeljenje itd. Najbitnije je da je u pitanju odgovorna i zrela osoba koja je dobar student! Sve ostalo je manje bitno.

/  POLITIKA 0%DISKRIMINACIJE

02

03

/  STIMULACIJA PREPORUKE

Jako cijenimo dijeljenje iskustva WAT programa. Smatramo da osobama koje razmisljaju o odlasku na ljeto u USA, niko ne moze predociti sta ih tamo ocekuje - kao studenti koji su ranije bili na program... Zato se trudimo da stimulisemo vec ostvarene polaznike da dijele iskustva i drugima preporucuju ovaj program.

Nasa istorija 

01

/  NASI KORJENI

Sve je pocelo 2006. godine kada je David prvi put otisao na WAT program. Nakon zavrsetka studija, odluceno je da se se formira NVO Mladi Putnik koji bi mladima iz Crne Gore pruzio sansu da osjete cari Amerike. 

Saradnja je otpoceta 2009. godine sa sponzorima i tada smo poceli prvi put slati studente. 2011. godine dobijamo priznanje od Americkog Konzula  da smo pouzdani partner u programima razmjene studenata, sto je kruna i prepoznavanje naseg napora da pomognemo mladima Crne Gore.

/  NASA 2024. GODINA

02

Studenti su i ove godine jako povlasteni u smislu WAT programa u odnosu na ostalu populaciju. Naime, jedino je mladima do 28 god. dozvoljeno da bude ucesnik ovog programa. Nase je misljenje da tu priliku moramo ponuditi sto vecem broju ljudi, kako bi drustvo u cjelosti moglo da se razvija i da uci na pozitivnim americkim iskustvima i ista iskustva primijeni po povratku u domovinu.

/  BUDUCNOST

03

Americka vlada vec nekoliko godina razmislja da program prevede u klasican radni program, sto dovodi buducnost WAT programa u pitanje. I pored toga, mi se iskreno nadamo da ce ova sansa biti dostupna i u buducnosti - jer bi bilo pogubno da dodje dan kada nasi studenti nece moci da okuse sezonski zivot pod Americkim nebom....

Do tada, mi smo tu da budemo lider WAT programa u Crnoj Gori.

bottom of page